Mrożona kawa – przepisy na lato

Katarzyna Laszczak
Katarzyna Laszczak
Prawdziwi smakosze kawy nie rezygnują z jej picia nawet w najbardziej gorące dni. Pomimo wysokich temperatur sięgają po ulubione małe i większe czarne. Szukając ochłody często dodają do nich kostki lodu, tęskniąc za smakiem bogatszym, bardziej zróżnicowanym. I tutaj z pomocą przychodzi marka wyjątkowych ekspresów Nivona CafeRomatica, która podpowiada jak w te letnie dni poczuć nowy, orzeźwiający smak kawy.
Mrożona kawa – przepisy na lato

Dla najbardziej wymagających smakoszy polecamy w te letnie, ciepłe dni Frappe z owoców leśnych z prażonym kokosem. Bez problemu kawę tę pomoże przygotować ekspres Nivona CafeRomatica 877, wyposażony w indywidualny dobór aromatu, proporcji i wielkości napoju. Fanów mlecznych kaw ucieszy z pewnością funkcja OneTouch Duo Spumatore, dzięki której za pomocą jednego przycisku do szklanki lub filiżanki popłynie świeżo spienione mleko. To również idealne rozwiązanie dla tych, którzy nie lubią pić kawy w samotności. Ten najwyższej jakości ekspres pozwala bowiem przygotować dwie mleczne kawy w jednym czasie. Zatem przygotuj w ekspresie dwie kawy Americana, a do tego cztery kulki lodów z owoców leśnych, dwie kulki lodów waniliowych, cztery łyżki wiórków kokosowych, bitą śmietanę oraz listki mięty do dekoracji. Wiórki kokosowe upraż na suchej patelni, tak aby stały się aromatyczne i złociste. Kawę zmiksuj z lodami. Koniecznie podawaj w wysokich, przeźroczystych szklankach. Wierzch kawy udekoruj bitą śmietaną, posyp wiórkami kokosowymi oraz udekoruj listkiem mięty.

Mrożona kawa – przepisy na lato

Orzeźwiająca kawa po wietnamsku idealna będzie dla szukających szybkiej ochłody. W ekspresie Nivona CafeRomatica 757 z pomocą cyfrowego wyświetlacza wybierz kawę Espresso i zaparz dwie podwójne. Jeżeli lubisz kawę wyjątkowo mocną, pamiętaj, że ten model urządzenia pozwala na indywidualny dobór mocy aromatu oraz temperatury napoju. Do wysokich szklanek wlej po połowie mleka kondensowanego, kawę Espresso i uzupełnij lodem. Podawaj od razu po przygotowaniu z długą łyżką do mieszania kawy.

Mrożona kawa – przepisy na lato

Mrożona kawa waniliowa z ciasteczkami i bitą śmietaną dla lubiących słodką ochłodę. W ekspresie Nivona CafeRomatica 646 dobierz swoja ulubioną moc aromatu kawy i z pomocą funkcji Spumatore przygotuj dwie kawy Cappuccino. Do tego naszykuj sześć kulek lodów waniliowych, bitą śmietanę, cztery  maślane ciasteczka z kawałkami czekolady, miętę. Cappuccino zmiksuj w blenderze z lodami. Przygotowaną kawę przelej do dwóch wysokich, przeźroczystych szklanek. Udekoruj bitą śmietaną, posyp pokruszonymi  ciasteczkami oraz dodaj po listku mięty.

Sugerowana cena brutto:
Nivona CafeRomatica 877 – 3 999 zł brutto
Nivona CafeRomatica 757 – 2 799 zł brutto
Nivona CafeRomatica 646 – 1 799 zł brutto

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Czy warto kupować dzisiaj mieszkanie?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na urzadzone.pl urzadzone.pl